czwartek, 21 czerwca 2012

Włoskie zapiekanki

Gdzieś się pojawiło to stwierdzenie, powtórzę się i pewno nie raz jeszcze to powiem. Uwielbiam kiedy ON robi śniadania! W ogóle kiedy gotuje w sumie hehe.  Zawsze nowe pomysły, urozmaicone składniki, element zaskoczenia, perfekcyjne przygotowane no i.. ślicznie podane :) Tym razem zapiekanki włoskie. Może się nie narobił przy przygotowaniu, bo przepis jest najprostszy na świecie, ale pomysł rewelacyjny! A jak pysznie smakowały!
Polecam nie tylko na śniadanie, można jako przekąski na wieczór, na film, a nawet przystawka do proszonych kolacji :D



Składniki:

  • bagietka
  • pomidory suszone
  • ser mozzarella 
Przygotowanie:
Bagietkę pokroić na ukośne kromki. Na każdej ułożyć po kawałku suszonego pomidora. Na wierz dajemy po plasterku mozzarelli. Piec w 200 stopniach ok. 10 minut, póki ser nieco się przyrumieni.
Smaczności!





7 komentarzy:

  1. pomysł na szybką przekąskę/kolację/zagryzkę.. mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj zjadłoby się zjadło. Roboty niewiele , a jaki efekt...

    OdpowiedzUsuń
  3. Często robię podobną przegryzkę, ale pomidorka mam obok, a nie "w".. Ale ja dziwny jestem ;-P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Każdy ma swojego bzika i chętnie go pieści :P

      Usuń
  4. Efekt efektem. Smakuje bosko!

    OdpowiedzUsuń