Na tej przystawce kolacja się nie skończyła, rzecz jasna. Po grzance był stek z tuńczyka w sosie balsamicznym (wkróótce na blogu). Rozpusta w biały dzień! Może to i dobrze, że taki dzień jest tylko raz w roku :)
Składniki:
- bagietka,
- wędzony halibut (ilość zależy od apetytów),
- masło do posmarowania grzanek.
Na sos
- 2 łyżki majonezu,
- 3 łyżki śmietany,
- 1 łyżeczka chrzanu,
- posiekany koperek,
- 1 łyżeczka octu winnego,
- sól.
Przygotowanie:
Z podanych składników zrobić sos. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Należy pamiętać, że podawane ilości są opcjonalne, każdy doprawi wg własnego uznania - więcej chrzanu, mniej majonezu etc.
Bagietkę pokroić i opiec w piekarniku na funkcji grill w 200 stopniach. Pilnować, by się nie przypaliło! Jeszcze gorące posmarować masłem, ułożyć kawałek halibuta i polać sosem.
Podawać na ciepło.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz