Śledź ten blog

wtorek, 23 lipca 2013

Sos bazyliowy do surówek

Letni, świeży, aromatyczny i pyszny sos do surówek. Przepis autorski Malina. Bazylią pachniało w całym domu! Najwyraźniej urlop we Włoszech daje się we znaki :)

A propos urlopu - niedługo relacja z Włoch z pachnącymi, aromatycznymi zdjęciami i knajpami godnymi polecenia.


Składniki:

  • bazylia liście (pół standardowej doniczki),
  • 1 duża łyżka śmietany,
  • 1 duża łyżka majonezu,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego,
  •  sól do smaku,
  • pieprz do smaku.

Przygotowanie:


Liście bazylii i czosnek włożyć do blendera i posiekać drobno. Następnie dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Surówkę polewać tuż przed podaniem.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. ja też często robię taki sos, pasuje idealnie do grilla:)

    OdpowiedzUsuń