Jest to świetny pomysł na dekorację choinkową. Raz ładnie (wg mnie), dwa - każdy rok inaczej, trzy - do skonsumowania czyli nie będzie leżało kolejne lata w pudle.
Dotychczas wieszałam zwykłe pierniczki zdobione lukrem. Natomiast na blogu slodkoiwytrawnie.blox.pl zobaczyłam pierniczki z witrażykami. Niesamowite! A najciekawsze to, że dla takiego efektu należy.... włożyć kawałek landrynki w środek piernika przed pieczeniem! Kto by mógł pomyśleć?
Powiem Wam, że taka forma jest przepiękna i każdemu polecam wypróbować! Można też porobić takie prezenty w przezroczystej folii.
Przepis na same pierniczki jest na blogu TUTAJ. Jedyna różnica polega na tym, by w wykrawanych już ciasteczkach porobić otworki i włożyć tam kawałek pokruszonej landrynki. Piec w nieco niższej temperaturze ok. 150, by mogła się roztopić.
Na gorących porobić dziurki wykałaczką, pozostawić na gładkiej powierzchni do wystygnięcia.
Miłej zabawy!
A to Leśny Skzat, który dba, by choinka nie była zbytnio przeciążona :D
Ta choinka musi cudownie pachnieć :)
OdpowiedzUsuńAle boskie i pyszne ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam na konkurs z PRYMAT : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html Wystarczy podać przepis na danie świąteczne, obojętnie jakie z użyciem przypraw PRYMAT ;)
Wesołych Świąt !
Moje ukochane pierniczki. Najpiekniejsza dekoracja świąteczna. Zaraz zamieszczę zdjęcia mojego domu w pierniczkach:)) Pozdrawiam świątecznie!!!
OdpowiedzUsuńWspaniała, pachnąca choinka:)
OdpowiedzUsuńJaki wspaniały pomysł! Czy jest jakaś różnica jakie wybiorę landrynki?
OdpowiedzUsuńdowolne, byle bez nadzienia :D
UsuńCzesc Alina,
OdpowiedzUsuńtu Rima. Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku dla ciebie i całej twojej rodziny, uściskaj dzieci ode mnie!!! Dzisiaj przeglądałam twojego bloga, widzę, że masz bardzo zaangażowanych pomocników:))) Odezwij się do mnie na rima@autograf.pl
może się w końcu spotkamy.
Pozdrawiam ciepło
Rima