Składniki:
- 6 ziemniaków sałatkowych
- 4 ogórki konserwowe
- 6-8 rzodkiewek
- malutka cebulka
- szczypiorek
- pół szklanki majonezu (lub więcej wg smaku)
- pieprz
- sól do smaku
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i ugotować. Pokroić najlepiej w plasterki, wówczas mają większą powierzchnie chłonięcia sosu. Ogórek pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plasterki. Cebulę drobniutko posiekać, szczypiorek pokroić. Wymieszać delikatnie, doprawić.
Smacznego!
Wygląda całkiem smacznie..muszę spróbować - tylko że ja majonezu nie mogę ..poszukam zamienika;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie:
www.spalamykilogramy.blogspot.com
W niektórych częściach Niemiec przyrządza się taką sałatkę z octem i olejem. Może taki sposób?
Usuńnigdy takiej nie jadłam, a przecież niemcy tak blisko :)
OdpowiedzUsuńPyszna musi być ;) Zapraszam na konkurs : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html
OdpowiedzUsuń